کد مطلب:96 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:326

مسائل اجتماعی اسلام
(مساله 2871) تحصیل اعتقاد به اصول دین ومبانی اسلام بر هر مسلمان , واجب است .

(مساله 2872) یاد گرفتن و یاد دادن علوم و صنایعی كه مورد احتیاج عموم است وهمچنین علوم و صـنـایعی كه سبب قوت و شوكت جامعه مسلمین , و برتری قوای دفاعی آنها بر كفار می شود, بر هـمه واجب موكد است به وجوب كفایی و بایدمسلمانان بنحوی قوی شوند كه قطع طمع كفار را از بلاد و نوامیس و اعراض واموال و معادن و ثروت خود بنمایند.

(مـسـالـه 2873) از مهمترین مطالب اسلامی , توجه به وضع تعلیم و تربیت فرزندان و مراقبت در حسن ترقی و تكامل علمی و تربیتی آنها است .

(مساله 2874) فرستادن فرزندان به دبستانها و دبیرستانها و كودكستانهایی كه اسلامیت و امانت و عـلاقه مندی موسس و معلمان آنها به سنن اسلامی محرز وشناخته نشده و معرض انحراف فكر و عقیده و فساد اخلاق باشد, جایز نیست .

(مساله 2875) كفار حق ندارند در بلاد اسلام , مدرسه دایر كنند وتعلیم و تربیت اطفال مسلمانان را عـهـده دار شـونـد, و جـایـز نـیـست مسلمانان فرزندان خود را به مدارس و كودكستانهای آنها بفرستند.

(مـسـالـه 2876) تـاسـیس مدارس مختلط بصورتی كه سنن اسلامی در ارتباط با بانوان و مردان رعایت نشود اعم از ابتدایی و عالی و تدریس در آن مدارس و همكاری باآنها و فرستادن فرزندان به آن مـدارس و مـدارسـی كـه در بـرنـامه های تعلیماتی آنهاتعلیم كارهای حرام مثل خواندن غنا و نواختن آلات موسیقی باشد جایز نیست وباید مدارس و مراكز تعلیم و تربیت و همه موسسات كار و عـمـل مـسـلمانان مثل كل جامعه آنها شخصیت اسلامی و تعهد به رعایت مقررات اسلامی داشته باشند.

(مـسـالـه 2877) بـر مـسـلـمـانان واجب است در صورتی كه در كشوری باشند كه درمدارس و دانـشـگـاه ها و دانشكده های علوم و صنایع مورد احتیاج عموم , آداب وسنن واحكام اسلام رعایت نـمـی شـود ویابمقدار كافی مدارس اسلامی وجود ندارد,خودشان مستقیما به تاسیس این گونه مـدارس و دانـشگاه ها بر اساس تعالیم مقدسه اسلام و اجرای برنامه های دینی , اقدام نمایند ومهما امـكـن طـوری ترتیب بدهند كه از تمام طبقات هر كس استعدادش بیشتر است بتواند به تحصیل ادامه دهد.

(مـساله 2878) دانش آموزان و دانشجوها در هر رشته ای از علوم مباحه اگرغرضشان از تحصیل , خدمت به جامعه و ازدیاد عظمت اسلام ورفع حاجت مسلمانان از بیگانگان باشد, اجر وثواب بسیار دارند.

(مـسـاله 2879) حضور در كلاس درسی كه استاد آن , فساد عقیده داشته باشد و درضمن درس , بطور ضمنی , علیه اسلام تبلیغ می كند, جایز نیست .

(مـسـاله 2880) خرید وفروش اجناس وامتعه بیگانگانی كه با مسلمانان , در حال جنگ هستند در صـورتـی كه سبب قوت آنها و ضعف مسلمانان شود, جز در موارداضطرار و ضرورت , مثل معالجه بـیـمـار وامـثـال آن , جـایز نیست باید مسلمانان درمسائل مالی و اقتصادی مخصوصا روابط كلی همیشه , قوت مسلمین و رفع حاجاتشان را از كفار رعایت نمایند.

(مـسـاله 2881) بر تجار و بازرگانان مسلمان , واجب است - به وجوب كفایی - كه از رخنه كردن بـیـگـانگان داخلی و خارجی در امور تجارت و صنایع و موسسات بازرگانی با همكاری و مشورت یـكـدیگر و تاسیس شركتهای مشابه , جلوگیری نمایند و نگذارند فرق ضاله و بیگانه زمامدار امور اقتصادی مسلمین شوند و به هروسیله ای ممكن است ایادی آنها را قطع نمایند.

(مـسـالـه 2882) هـمكاری و شركت با موسسات فرهنگی بیگانگان و فرق ضاله كه ازعوامل مهم استعماروتضعیف مسلمین وتقویت كفار بوده وهست جایز نیست .

(مـسـاله 2883) شركت در مجالس ومحافل اهل بدع وفرق ضاله , حرام است مگربرای كسانی كه اطلاع كامل و مهارت در رد آنها بخواهند باطل آنها را آشكار وشبهات آنها را رد نمایند.

(مساله 2884) عمل به برنامه هایی كه برخلاف شعائر و دستورات و احكام شرع مقدس اسلام باشد حرام است وبر هر مسلمانی خودداری و جلوگیری از عمل به آن , واجب است .

(مـسـالـه 2885) سـازش با بیگانگان , علیه منافع مسلمانان واتكا به آنها و همدستی باآنها همه از گناهان بزرگ ومعاصی كبیره است .

(مـسـالـه 2886) ساختن وبنای اماكن فساد وخانه های گناه و رفتن در آن خانه ها و اماكن ,حرام است و همچنین اجاره دادن منازل , برای اینگونه محرمات , حرام است .

(مساله 2887) كسب مال باید از راه حلال ومشروع باشد و از راه های حرام , مثل قمار و دزدی و ربا وغنا و مسابقه های جدیده محرمه , حرام است .

(مـساله 2888) از چیزهایی كه احترام بسیار دارد, جان و مال و آبروی مسلمان است كه هیچ كس بدون حكم شرع , حق تجاوز به آنها را ندارد.

(مساله 2889) خانه افراد مسلمین محترم است و بدون اذن صاحبش ورود در آن ,جایز نیست بلكه سر كشیدن به خانه غیر, از بالای بام , یا شكاف دیوار یا روزنه در,جایز نیست .

(مـساله 2890) خرید و فروش و كمك به مطبوعات ونشریات و روزنامه و مجلات گمراه كننده و خواندن آنها حرام است مگر برای اطلاع بر مفاسد ورفع آن در صورت تمكن , برای كسانی كه واقعا اهلیت و شایستگی رفع آن را دارند.

(مساله 2891) اعانت وكمك وهمكاری با نشریات صحیح و مورد اعتماد, ازوظایف مهمه است و از اموری است كه سبب تعمیم و توسعه معارف و تبلیغات اسلامی می شود.

(مـسـالـه 2892) اعـانت ظلمه وكسانی كه با دین و احكام دین , ضدیت ومعاندت دارندوهمراهی نمودن با آنها در ظلم وستم , تجاوز به حریم دین و حرام است .

(مساله 2893) بر مسلمانان لازم است كه حقوق وروابط اجتماعی خود را طبق احكام اسلام , مرتب و منظم كنند و از بدع و سنتهای بیگانگان , جدا پرهیز نمایند.

(مـسـاله 2894) هر مسلمانی باید سعی كند روش ورفتار واخلاق او, طبق تعالیم اخلاقی و فقهی اسلام باشد تا هم خودش سعادتمند گردد وهم بر آبروی جامعه اسلامی بیفزاید.

(مساله 2895) كسانی كه متدین وملتزم به احكام اسلام نیستند واهل نماز و روزه ووظایف شرعیه نمی باشند لیاقت عهده داری مشاغل اجتماعی اسلامی ومناصب عمومی را ندارند و اگر عهده دار شوند, غاصب ومتجاوز به حقوق عمومی شناخته می شوند.

(مـسـالـه 2896) وظـیـفـه هـر مـسـلـمـان اسـت كـه در بهبودی امور وضع معاش واقتصادی مسلمانان اهتمام نماید كه (من اصبح ولم یهتم بامور المسلمین , فلیس بمسلم ).

(مساله 2897) مسلمانان باید در بین خودشان با گذشت , و همكار یكدیگر باشندو نسبت به كفار سخت و از دادن هر گونه اختیار وسلطه به آنها نسبت به امورمسلمین , اجتناب نمایند.

(مـسـالـه 2898) حسن سلوك و رفتار مسلمان با بیگانه و مسلمان , باید بر اساس تعالیم اسلام در نهایت اعتدال و خیرخواهی برای همه خلق باشد.

(مساله 2899) مسافرت به بلاد كفار ونقاطی كه انسان در آن نقاط نمی تواندوظایف اسلامی خود را انجام دهد جز در موارد ضرورت وارشاد آنها, جایز نیست .

(مساله 2900) غصب اموال مردم , حرام است وحتی در دانه وهسته ای از مال كسی بدون رضایت او نمی توان تصرف كرد.

(مـسـالـه 2901) ربـا دادن و ربـا گـرفتن وهر گونه معاملات ربوی , چه طرف , شخصی باشد, یا موسسات , از قبیل بانكها وسایر شركتها, حرام است .

(مـساله 2902) چون اقتصاد و تجارت جامعه مسلمانان در حدی امروزه وابسته به بانكها است , در هر كشوری از كشورها كه وضع بانكها با تعالیم اقتصادی اسلامی تطبیق ندارد, مسلمانان متمكن با هـمكاری یكدیگر موسسات قرض الحسنه اسلامی تاسیس كنند تا اقتصاد مسلمانان از خطراتی كه ربا دارد مصون بماند.

(مـساله 2903) مسلمانان باید در تجارت و معامله و كلیه مناسبات و روابط فیمابین خود وبیگانه , دسـتـورات اسلام را از هر جهت , رعایت كنند و از غش و كم فروشی وخیانت واجحاف , خودداری نمایند.

(مـسـالـه 2904) مسلمانان باید فراگیری عقاید و احكام دینی به اشخاصی كه صلاحیت علمی و اخـلاقـی آنـها محرز است مراجعه نمایند و مواظب باشند كه درمعرض اضلال بعض فرق كه گاه حتی به عنوانهای به ظاهر مقبول بندگان خدا راگمراه میكنند قرار ندهند.

(مـسـالـه 2905) تصرف ودخالت در امور اوقاف مجهول التولیه و (غیب و قصر )و مدارس دینی و كتابخانه های موقوفه و سایر موقوفاتی كه متولی منصوص نداردبرای غیر مجتهد جامع الشرایط یا ماذون از طرف او جایز نیست .

(مـسـالـه 2906) هـر مـسلمانی باید استقلال جامعه مسلمانان و اعلا كلمه اسلام وقوت و قدرت مسلمین را در برابر كفار از اهم مقاصد دانسته و جریان امور را زیر نظرداشته باشد.

(مـسـالـه 2907) مـسـلـمان اگر بتواند جامعه ومملكت را در مسیر اجرای احكام اسلام قرار دهد واحـكـام اسـلام را اجرا سازد, باید اقدام كند و واجب است با كسانی كه این نیت را دارند, همكاری وتشریك مساعی نماید.

(مساله 2908) همكاری مردها بازنهای اجنبیه وبیگانه در امور تجاری و اداری بنحوی كه به تقلید از بـیـگـانگان مرسوم شده كه از محرمات , پرهیز نمی كنند ومراعات احكام شرعیه را نمی نمایند, جایز نیست .

(مـساله 2909) هیچ كس حق ندارد در مقدار قضاوت به استناد قانونی , غیر ازقانون اسلام خواه از امور جزایی باشد یا حقوقی , كسی را محكوم یا حاكم سازد.

(مساله 2910) هیچ فرد مسلمانی نمی تواند بعنوان دستور مافوق , فرمان غیرشرعی او را اجرا نماید و او را در جـلـو گیری از شعائر اسلام وغصب حقوق وآزادی های مشروعه وكارهای ضد اسلامی , كمك و یاری نماید.

(مـساله 2911) جعل قوانین خلاف شرع و اجبار مردم بر عمل به آن و كمك به اجرا كنندگان این قوانین , حرام است .

(مـسـالـه 2912) مبارزه با نفوذ اقتصادی وفكری وسیاسی بیگانگان , در بلاد اسلام ,بر هر مسلمان واجب است وكمك كردن به آن حرام است .

(مساله 2913) سلب آزادی های مشروعه مردم وتحكم واستبداد بر امور آنها,جایز نیست .

(مـسـالـه 2914) سـاخـتـن مـجسمه و خضوع در مقابل آن , حرام است و نیایش واحترام در برابر مجسمه ها و نصب آنها در معابر و میادین , حرام است .

(مـسـالـه 2915) اعانت ظلمه و كسانی كه با دین و احكام دین , ضدیت و معاندت دارند, تجاوز به حریم دین وحرام است .

(مـسـاله 2916) پوشیدن لباس مخصوص به مردها بر زنها, ولباس مخصوص به زنهابر مردها حرام است .

(مساله 2917) استخدام كفار اعم از ذمی و غیر ذمی در ادارات و سازمانهایی كه باید بر جریان امور, نظارت و یا امور دفاعی كشور اسلام را تحت نظر داشته باشند,جایز نیست و پاسبان وافسر وقاضی ومتصدیان مشاغل دیگر از این قبیل , همه بایدمسلمان باشند.